kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Jak uniknąć problemów ze skórą jesienią?
2014/10/3 22:18:33

Zmiana pór roku winna wiązać się także ze zmianą sposobu pielęgnacji naszej skóry. Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy należy przyłożyć większą wagę do wzmocnienia naszej skóry. Jeśli nie zadbamy o nią odpowiednio, może dojść do przesuszania, łuszczenia, pękania naczyń krwionośnych czy innych dolegliwości.

W uniknięciu tych problemów mogą nam pomóc odpowiednie kosmetyki. - Należy stosować preparaty, które będą z jednej strony działały nawilżająco, z drugiej – natłuszczająco i wzmacniająco na barierę lipidową – mówi serwisowi infoWire.pl Maria Czech-Małasiewicz z Oceanic.

Aby skóra była nawilżona, musimy nie tylko używać odpowiednich preparatów, lecz także – pić dużo płynów. W czasie mrozu wskazane jest nakładanie na twarz oraz dłonie kremu tłustego lub półtłustego. Pamiętajmy, że również nasze gruczoły łojowe dostarczają skórze tłuszczów, które skutecznie wzmacniają barierę lipidową. Nie warto usuwać ich z twarzy podczas porannej toalety. Podobnie jak skóra, powinny być natłuszczone także usta. Gdy są spierzchnięte, można je posmarować na noc miodem.

Nie mniejsze znaczenie dla skóry ma odżywianie się. Barierę lipidową w szczególności wzmocnią produkty zawierające kwasy omega-3 i omega-6. Nie zapominajmy wreszcie o podstawie: chrońmy naszą skórę ciepłymi ubraniami.


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: krem, kwasy omega, skóra, twarz


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »