Dr Irena Eris Nano Entrée - technologia w walce ze zmarszczkami
2006/10/25 10:40:00
Nano to technologia wykorzystana w NANO ENTRÉE - najnowszych kosmetykach Laboratorium Kosmetycznego Dr Irena Eris, przeznaczonych do pielęgnacji skóry dojrzałej(po 50. roku życia).
Składniki opóźniające procesy starzenia są aplikowane skórze za pomocą nano-nośnikach, które według przedstawicieli producenta szybko i precyzyjnie dostarczają składniki aktywne tam, gdzie są one potrzebne najbardziej – w głąb skóry. Efektem działania kosmetyków nowej serii ma być spłycenie zagłębień i zmarszczek. Seria składa się z czterech produktów:
nanoDkrem przeciwzmarszczkowy – krem na dzień. Zawiera HydroVECTOR™, który zatrzymuje wodę w przestrzeniach międzykomórkowych i dociera do głębszych warstw skóry, gdzie wywołują efekt nawilżenia. Wśród składników kremu można znaleźć również olej z nasion chilijskiej dzikiej róży Rosa mosqueta, przyspieszający regenerację komórek naskórka, dzięki czemu spowolnione zostają procesy starzeniowe. Krem zawiera SPF 15.
nanoNkrem przeciwzmarszczkowy – krem na noc. Wyciąg z Cucurbita pepino spowalnia nieodwracalną degradację włókien elastyny, odpowiedzialnej za elastyczność skóry. Żelowy wyciąg z krasnorostów regeneruje i nawilża, dostarczając skórze niezbędnych pierwiastków śladowych oraz makroelementów. Natomiast kombinacja składników nawilżających przywraca skórze utraconą wilgoć i zapewnia utrzymanie optymalnego poziomu nawilżenia.
nanokrem pod oczy - wzmacnia strukturę podporową skóry w postaci siatki kolagenu i elastyny oraz poprawia mikrocyrkulację krwi redukując tendencje do powstawania cieni i obrzęków w okolicach oczu. Krem zawiera SPF 15.
Nanoserum precyzyjnie przeciwzmarszczkowe HydroVECTOR™ dociera do głębszych warstw naskórka, gdzie dzięki właściwościom higroskopijnym zwiększa swą objętość i wypycha skórę od środka powodując spłycenie zmarszczek nawet o 15%* już po pierwszym zastosowaniu. Krem zawiera również GlucoPRO™, który wiąże i trwale utrzymuje wodę w naskórku.
Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »