kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Jak starzeje się biust?
2014/12/30 18:40:00

Już po trzydziestym roku życia kobiece piersi stają się mniej jędrne – zaczynają tracić tkankę tłuszczową. Tego procesu niestety nie da się zatrzymać, ale można go znacząco opóźnić. Na różnych etapach życia zmienia się kondycja biustu, ale czas jest nieubłagany. Jak dłużej cieszyć się dobrą kondycją piersi? O poradę zapytaliśmy brafitterkę Dalii, Iwonę Miklusiak.


Prawdopodobnie biust kobiety starzeje się szybciej niż pozostałe części ciała. Wynika to z faktu, iż tkanki są tam wyjątkowo delikatne. W zależności od okresu życia, piersi zmniejszają lub zwiększają swoją wielkość. Szereg procesów hormonalnych zachodzących w ciele kobiety podczas ciąży, cyklu menstruacyjnego, a nawet tycia czy chudnięcia osłabia jego delikatne struktury.

fot. Dalia

Biust 30+

To moment, w którym ilość tkanki gruczołowej przeważa nad ilością tkanki tłuszczowej. W rezultacie piersi wydają się mniej pełne. Utrata jędrności w tym okresie może nastąpić też wskutek przebytej ciąży oraz laktacji. Wówczas skóra jest narażona na rozciągnięcie oraz rozstępy. By im zapobiec, warto do codziennej pielęgnacji biustu włączyć preparaty o działaniu odżywczym, ujędrniającym i modelującym. W ten sposób przygotujemy ciało na zmiany hormonalne, jakie czekają nas podczas ciąży – w tym gwałtowne tycie lub chudnięcie. Panie po 30 roku życia nie powinny zapominać również o profilaktycznych badaniach usg. Zaleca się, by wykonywać je raz do roku.

Strony: [1] [2] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: bielizna, biust, biustonosz, piersi


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»